Kicsi' csípö'!

"E'viszi? Itt fogyasz'?"

27 notes

2014. március 13.

Hanoi Pho - Budapest,1055 Akadémia utca 11.

2013. decemberében nyílt a hely, érdekes módon december óta a második vietnami hely Budapesten, pedig már azt hittem legalább a vietnami helyeket mindet kipróbáltam, de látom, ennek soha nem lesz vége. 

Ebédidőben voltunk, a hely az öltönyös pincéres igényesebb hely, árazásban is nagyjából ezt a szintet hozza, azért egy ebéd 1500. az ételek és a kiszolgálás nekünk eléggé rendben lévő volt. 

Ételek

Négyen voltunk, a blogra való tekintettel próbáltak a kollégák is sokfélét kóstolni, amit ezúton is kösz. Egyértelmű nyertes a sárgatésztás wokételek voltak, egyik kevert húsos a másik rákos. De nagyon különleges volt a citromfüves csirke is, a zöldségek ropogósak, kellemes füstös wok íz, szinte alig csípett.

Nem volt rossz a pho sem, kellemes kis zsír(faggyú?)réteggel a tetején, szép mélysárga színnel, a gourme phohoz jár egy buggyantott tojás is, babcsíra, csípős szósz és ecetes fokhagyma és lime savanyítani. Kicsi szomjúság volt utána, amely tünetnél esetemben arra lehet következtetni, hogy tesznek bele némi glutamátot.

A süti magyar viszonylatban közepes, keleti viszonylatban viszont szerintem az egész jó kategóriába sorolható, nem volt iszonyat édes és volt egy rizses íze, ami engem a hántolt rizses OISHI zöldteára emlékeztetett. 

Az ételek képei:

 • Tu Xuyen - vegyes húsos gombás leves - 450
 • Gourmet pho - 1790
 • Rákos wok tészta - 1590
 • Citromfüves wok csirkemell, vegyes zöldséggel - 1190
 • Vegyes húsos (sertés, marha, csirke, tenger gyümölcsei) wok tészta - 1590
 • Kókuszos, tejszínes rizsszelet 690

Hangulat, kiszolgálás

Szerintem jól eltalálták azt a hangulatot, ami még nem kínosan feszengős, de azért már el tud képzelni egy elsőrandis vacsorát is itt (ketten is említették, hogy “Na, ide elhozom a feleségemet is”). A pincér nagyon kedves, magyarul tökéletesen beszélő keleti fiú és egy magyar srác. Ebédidőben pörgött a konyha, igaz volt ebédmenü, amire 5-8 perces elkészülés volt feltüntetve, de lehet kérni a nagy étlapról is. Az egyik étel később érkezett és a tulaj felesége maga hozta ki az ételt és kért elnézést tört magyarsággal, elég cuki volt. E tekintetben nagyon szimpatikus kis hely.

Ár-érték arány

Az adagok nagyok, az ár éttermi, a soupe leves 450, a pho leves 1300-1800-ig, főételek ebédmenüben 1200-2000-ig, kávé 450, desszert 700. Adtak nekünk 10 %-os kedvezménykártyát is.

Filed under vietnami pho akadémia utca hanoi pho étterem ajánló

 1. lindahkim reblogged this from kicsicsipos
 2. schwarzwalder reblogged this from ugysenezem and added:
  yaaasss!!!
 3. ugysenezem reblogged this from kicsicsipos and added:
  tumbasztibi, schwarzwalder figyelmébe!!!!!!!4444!!!!!ORIGO!!!!!
 4. grofjardanhazy reblogged this from kicsicsipos
 5. kicsicsipos posted this